Sumber Resepi: resipicitarasawan.blogspot.com
Bahan-bahan:
Bahan A:
3 putih
telur
2 sudu
besar gula kaster
1/8 sudu the
cream of tartar
Bahan B:
3 kuning
telur
75 g gula
40 g minyak
jagung
1 teaspoon
vanilla
1 teaspoon
strawberry emulco
80 g tepung
Cara-cara:
Pukul bahan
A hingga bertanduk. Dalam bekas lain,
pukul telur kuning dan gula hingga kembang.
Masuk air. Disusuli minyak. Putar lagi.
Masuk vanilla dan strawberry emulco.
Akhir baru masuk tepung sedikit demi sedikit. Seterusnya, kaup balikkan adunan A dalam B
hingga sebati. Bakar pada suhu 170oC selama
10-15 minit. Sejukkan bila dah masak. Kemudian guna whipped cream yang telah dipukul
untuk sapu atas permukaan kek. Tabur
potongan kecil strawberry dan gulung.
Sejukkan dalam peti sejuk.
Celoteh Suri:
Resepi Kak
Wan ni sangat tidak mengecewakan. Terus
jadi je. Cuma ini Ssayadah ubahsuai
sikit sebab nak letak filling buah strawberry, tu yang tambah strawberry
emulco, asal xde. Lagi satu, adunan ni
saya bagi 2, jadi dapat 2 roll mini gitu.
Cuma saya ni jenis kurang suka rasa susu, filling Nampak kurang
kan? Hehe, tapi tang rasa memang sedap,
sebijik roll habis saya belasah satu hari je sorang-sorang. Minum ngan Camomile Hot Tea. Enjoy gambar lagi. Klik.
Comot la pulak.
Geram tengok strawberry nih.
.hmm..saya tak pro ambik gambar..camni je la..
No comments:
Post a Comment