(Klik
pada gambar untuk imej yang lebih besar)
Sumber Resipi: resepiharihari.blogspot.com
Cara Masak:
Tumis bawang hingga sedikit garing pada api besar. Masuk fishball dan udang. Kemudian kue teow dan kubis. Perasakan dengan kicap dan gula, garam, chicken stock. Akhir sekali masuk telur dan sebatikan. Siap.
Tips Masakan:
Resepi ini ringkas dan sangat mudah disediakan. Penggunaan bahan perasa pada kadar yang tepat menghasilkan rasa yang sedap. Boleh garnish dengan daun ketumbar, perahan limau dan taburan bawang goreng.
Masa Memasak: 20 minit.
Celoteh Suri:
Sumber Resipi: resepiharihari.blogspot.com
Bahan-bahan:
1 kg kue teow
1 kg kue teow
1/2 labu bawang besar-dadu halu
5 ulas bawang putih- cincang
Fishball/ fishcake
Udang-isinya
2 biji telur
Sayur kubis
Daun kucai
Daun ketumbar
Kicap cair dan kicap manis
Gula garam
Chicken stock
Minyak untuk menumis
Cara Masak:
Tumis bawang hingga sedikit garing pada api besar. Masuk fishball dan udang. Kemudian kue teow dan kubis. Perasakan dengan kicap dan gula, garam, chicken stock. Akhir sekali masuk telur dan sebatikan. Siap.
Tips Masakan:
Resepi ini ringkas dan sangat mudah disediakan. Penggunaan bahan perasa pada kadar yang tepat menghasilkan rasa yang sedap. Boleh garnish dengan daun ketumbar, perahan limau dan taburan bawang goreng.
Masa Memasak: 20 minit.
Celoteh Suri:
Alahai kue teow..kalau ada udang besar ngan kerang lagiii sedap..
No comments:
Post a Comment