Sumber Resepi: resepiharihari.blogspot.com
Bahan-bahan Bihun:
¼ paket
bihun
4 garlic
½ labu bwg
besar
Fishball
Sotong
Lada hitam
Chicken
stock
Garam, gula
Bahan-bahan Udang:
3 ekor
udang besar
2 garlic
Lada hitam
Garam
Cara-cara:
Panaskan
minyak, tumis bawang hingga sedikit garing. Masukkan fishball dan sotong. Kemudian kubis. Bila sotong dah masak, masuk bihun dan
sedikit air. Perasakan. Untuk udang pula, tumis garlic cincang, lada
hitam. Masukkan udang, air sedikit dan
perasakan. Masak hingga udang masak dan
ada kuah sedikit.
Celoteh Suri:
Hmm..meriah
sungguh Suri tengok bihun nih..tu yang letak nama muhibah. Maklum ler, kita kan baru lepas sambut
merdeka. Sebenarnya bihun ni putih je
kaler, tapi rasa sedap bila makan ngan udang besar-besar tuh.. Suri jarang masak pedas-pedas sebab
kana-kanak riang nanti takleh makan. Heee….jangan tak cuba ye..Haa..pekena dengan ribena strawberry kat bawah ni lagi sedap..Eh...mana gambar udang nye..
No comments:
Post a Comment