Sumber Resepi:resepiharihari.blogspot.com
Bahan-bahan:
1 mangkuk nasi
3 ulas bawang putih cincang
½ biji bwg besar- dadu halus
Kiub isi ayam
Sayur sawi
Perasa
Telur untuk balut
Cara-cara:
Tumiskan
bawang hingga sedikit garing. Masukkan
ayam. Masak lagi. Kemudian masuk nasi, sawi. Perasakan.
Boleh dihidang. Untuk telur,
pukul 2 biji telur dan letak sedikit garam dan lada hitam. Buat telur dadar dalam kuali melengkung. Masukkan nasi di tengah, bungkus nasi dan
balikkan atas pinggan. Tarang..sudah
siap patayya.
Celoteh Suri:
Walaupun
resepi yang sangat simple, namun sangat sesuai untuk hidangan kanak-kanak. Rasa tidak pedas dan boleh dinikmati
bila-bila masa. Hmm, dapat idea nak buat
roti patayya pula..):
No comments:
Post a Comment