Tuesday, 18 December 2012

Nutella Crepe..Yummy and Creamy..


Sebelum mula bicara, aku nak ucap terima kasih kat Mai (Normaizaton) dan kakak iparnya yang dah cuba Nutella crepe ni dan sudi share idea..setelah mencuba sendiri, memang sedap betul..to those who love chocolate very much..this is a must try recipe...rasa Nutella yang creamy and yummy sangat best..bila sejuk lagi best..hmm..mungkin lagi sedap dari durian kot..so, pada yang tak gemar bau durian, alternatif ini paling sesuai ler..

Sebenarnya crepe tu sama je adunan, just letak pewarna coklat sikit..jadi boleh la bezakan antara inti durian dan coklat..tapi gambar tak sempat la nak mekap2..dah larut malam kan...


Jom tengok resepi yang sudah di RnD kan...

Bahan-bahan:

1 1/2 cawan tepung naik sendiri
1 cawan tepung halus (option)
3 biji telur grade A
300 ml susu segar/ santan
300 ml air
Secubit garam
Pewarna

Satukan semua bahan dan blend hingga sebati.  Tapis dan rehatkan selama 4 jam atau semalaman lagi bagus untuk tekstur crepe yang lebih lembut.

Untuk cream..cuma putarkan whip cream (non-dairy) hingga kental.  Boleh tambah icing sugar sikit jika nak manis.



2 comments:

  1. UMI TRY BUAT PEANUT BUTTER.MESTI SODAAAPP:)

    ReplyDelete
  2. Hooo..buleh jugok..insyaallah

    ReplyDelete